📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Почистване за 27 минути, експеримент в изборния ден (София)

Фирма за почистване не извозва боклука в София
Кофите за боклук на бул. "Васил Левски" и ул. "Георги С. Раковски". (Снимка: БНР)

Денят е неделя, часът 10:34, тръгнал съм да заредя безалкохолни напитки за офиса. Минава камион на чистота, забелязва запушените от неправилно паркирали автомобили контейнери за смет (които преливат от боклук), подминава.

В ранния слетобед около контейнерите за смет беше заприличало на сметище! Бяхме обявили 27.10.2019г. за почивен ден (местни избори 2019г.), професионалното изкривяване у нас се обади, неможем да търпим мръсотията да ни загражда! Освен, че дадохме своя дълг отивайки до урните, направихме и едно добро дело, в случая и малък експеримент.

Преливащи кофи за боклук бяха почистени за 27 минути след наша намеса!

Ето какво направихме след като пред седалището на фирмата ни в София бе заприличало на сметище (булевард "Васил Левски" № 22):

  • Издирихме телефона на дежурния център в Столичен инспекторат - 029875555 (денонощно), за сигнали, свързани с чистотата, замърсяване от строителство, външна реклама, търговия на открито, паркиране, кучета и други. Нашият проблем досущ се вписва в критерийте "чистота" и "паркиране".
  • Свързахме се като се представихме и най-учтиво запознахме хората с проблема - камиончета на чистота подминават претрупаните кофи за боклук заради неправилно паркирани автомобили, което води до несъбираемост на боклука и разнасяне на неприятна миризма.
  • Сигнала ни беше приет, оставихме телефон за връзка с нас.

Дали защото течеше изборния ден за кметски избори или случайно камион на чистота мина покрай "сметището" незнаем, но! Паяк моментално раздига автомобила запущил преливащите кофи за боклук, персонала по почистване като истински нинджи събра всичката смет и измете най-старателно голяма част около каренцето за контейнери. Всичко това на 27-мата минута след подадения сигнал, можело!

Експеримента продължава...

До тук стана ясно колко светкавично реагира Столичния инспекторат в ден в който се провеждат местни избори, ние обаче сме свидетели на подобни гледки с преливащи кофи и неправилно паркирани автомобили ежедневно, затова обещаваме да направим повторен експеримент на случайна локация в обикновен ден.

Ако се чудите защо пишем в блога за този проблем или смятате, че се правим на важни, вижте тази статия на Полина Начева от 29.03.2019г. в сайта на БНР, проблема с почистването по бул. "Васил Левски" не е от вчера!

Очаквайте продължение...

Дата28.10.2019 Час10:55 Етикети фирма, почистване, местни избори, София АвторМебеле ЕООД



call