📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД Услуги

Пране на мека мебел и матраци

Пране на мека мебел - Пране на диван с екстракторна машина - mebele.bg
Ние, не се учим на пране върху, вашите дивани и матраци! Ние използваме професионални препарати, специализирани машини и най-важното - 16 годишен опит, когато почистваме вашата мека мебел.
Ние сме, Мебеле ЕООД!

Извършваме екстракторно пране на мека мебел и матраци, като в допълнение на това използваме собствен ноу-хау, който сме разработили и регистрирали под марката Mebele. Той ни помага да съкратим времето за почистване на половина, като това по никакъв начин не се отразява върху качеството на услугата.

С Mebele вие получавате напълно завършена услуга за пране на мека мебел и завиден краен резултат. Как го правим?

 • Структурираме правилно действията си;
 • Използваме разнообразни специализирани машини (за обезпрашаване, нанасяне на препарат, шампониране, изплакване, вакуум и други);
 • Използваме препарати за професионално почистване и пране на текстилни повърхности, употребяваме ги в правилната дозировка и ред;
 • Стиковахме нашият ноу-хау с технологията "екстракция", като синхронизирахме дейстията им.

Крайният резултат - технология 100% приложима при прането на следните меки мебели: дивани, матраци, столове, фотьойли, канапета, всакакъв вид холова гарнитура и друга мека мебел с дамаска от плат.
Какво означава екстракторно пране на мека мебел?


Пране на мека мебел - Нанасяне на препарат за пране на мека мебел
Снимка 1 - Впръскване на почистващ препарат за дамаски с помощта на екстракторна машина за пране на мека мебел.
Кликнете върху снимката за уголемяване

Екстракция (извличане) на мръсотия от дамаската на мека мебел и екстрагент (обработка с разстворител) т.е. подходящ препарат за отлагане на змърсявания, са ключови фактори при този вид почистване на мебели.

В повечето случаи (не е задължително) екстракторната машина за пране има дозираща система за препарат, която преобразува струята на почистващия разтвор в мъгла (виж снимка 1). Така бързо, лесно и равномерно можем да нанесем препарата по повърхността на меката мебел.

Екстракторите разполагат и с функция за изсмукване на отложената от препарата мръсотия, като за целта е предвиден специален контейнер, в който я събират.

По-долу може да изгледате едноминутно видео за екстракторно пране на мека мебел. Ако се вгледате в накрайника ще видите и мръсотията, която бива издърпана от дамаската на дивана.
Може ли да извършим прането на мека мебел само с екстрактор?

Екстракторното пране на мека мебел е процес чрез, който повечето фирми за почистване извършват така нареченото машинно пране на мека мебел, като се ограничават само и единствено до използването на екстракторна машина.

Неколкократното впръскване и измукване на препарат по дамаската с помощта на екстрактор дава резултат, но това не е достатъчно за качественото изпиране, както при меката мебел, така и при матраците.

При всяко пране, без значение от вида не меката мебел или матрака, ние използваме арсенал от машини и инструменти с различни приставки, а не само екстрактор.

Нашите възгледи, философия и схващане за чистота ни карат да мислим малко по-инженерно. Изградили сме механизъм на почистване, който включва 5 основни фази при обработка на материйте, като за всяка фаза има различна машина, с която се оперира - виж технология за пране на мека мебел "Mebele".
Технология за пране на мека мебел - Mebele


Пране на мека мебел - Пране на диван чрез технологията Mebele
Снимка 2 - Пране на мека мебел - Пране на диван чрез технологията Mebele.
Процес № 1 - Обезпрашаване на дамаската, вижте как се издърпва прахта от дивана.
Кликнете върху снимката за уголемяване

Във фирма Мебеле ЕООД извъшрваме прането на мека мебел и матраци чрез нашата патентована технология - Mebele. Тя е свързана с 5 основни изисквания за обработка на дамаските. Всеки процес се извършва машино с подходящата за него техника или препарат.

За да опазим своя ноу-хау от нелоялна конкуренция, част от методологията ни (механизъм на почистване), не е описан в следващите пояснителни страници:

 1. Обезпрашаване (виж снимка 2)
 2. Третиране с препарати
 3. Шампониране
 4. Изплакване
 5. Подсушаване

С добре изпитана технология, професионални машини и система от взаимно свързани процеси

ние ще почистим вашите меки мебели и матраци от петна, патогенни микроорганизми и акари, ще ги оставим с по-ярки цветове и мека на допир материя.

Нашите специалисти препоръчват прането на мека мебел да става мимимум веднъж на 6 месеца. Дори мебелите да ви изглеждат добре на външен вид, това не означава, че са чисти.

Прах, бактерии, акари, миризми и други замърсявания се натрупват и не навременното почистване само би оскъпило процедурата. Нещо повече, това сериозно намалява шансовете за връщане на меката мебел във фабричен вид чрез пране.

Запомнете, ние сме професионалисти в почистването на мека мебел, но! Колективния и личен практически опит, индивидуалния усет и способност за оценка на ограниченията пред намирането на определено решение, както и редица други процедурни знания, с които сме въоръжени - не ни правят магьосници! Понякога не успяваме да направим дивана ви като нов, ако за последните 20 години не сте го почистили нито веднъж.
ЧЗВ при прането на мека мебел и матраци

Какво се изисква от мен като клиент?

За прането на мека мебел или матрак, клиента трябва да осигури: достъп, ток и вода, да отстрани чупливите предмети около мебелите (вази, стъклени маси, техника и други), да заплати за свършеното.

За колко време ще изсъхнат мебелите?

Сама по себе си думата "пране" напомня за влага. По презумпция това е мокър процес, но вие не се притеснявайте! Ние идваме със знания, професионални машини и препарати, както и с богат опит! До голяма степен обаче, това зависи най-вече от вида на тапицерията. Като ориентир даваме 6 - 8 часа (масов случай).

Какви почистващи препарати използвате, вредни ли са те за мен, моето дете, моят домашен любимец?

Преди да предприемем някакво действие, ние установяваме вида на тапицерията и вида на замърсяването. След това избираме подходящ за случая препарат, като "химикалите", които използваме са биоразградими и еко-съобразни. Нашата фирма извършва пране на мека мебел в ПСАГБАЛ "Света София" включително в отделения за новородени.

Колко време ще отнеме почистването?

В практиката си сме попадали на изключително мръсни дивани и матраци, но въпреки всичко сме се справяли бързо с тяхното почистване. Ориентировъчно: дивани 2-ка + 3-ка, 2 табуретки и матрак от 2 персона, се изпират за около 1½- 2 часа.

Какви дамаски перете?

Запознайте се с дамаските, които подлежат на машинно пране и кои повърхности на меката мебел/матраците могат да се почистват по този начин, от тук.

Кучето "маркира" дивана, можете ли да го дезинфекцирате и обезмиришете чрез изпиране?

Превенцията срещу патогенни микроорганизми (дезинфекция), обезмирисяването (разрушаване на миризми на ниво - молекула) и изпирането, са три различни услуги. Да, предлагаме ги и трите.

Имате ли такса транспорт за пране на мека мебел на адрес?

Що се отнася за пране на мека мебел и матраци в София-град, не начисляваме такси за транспорт! Такива обаче могат да бъдат начислени за обекти извън гр. София, например за София област, както и за други градове в цялата страна.
Защо да изберете нас за прането на меката мебел и матраците?

 • Постоянно усъвременяваме и оптимизираме процесите;
 • Изучаваме подробно новите дамаски;
 • Тестваме дамаските на различни препарати и сила на вакуум;
 • Разработваме собствени идеи и ноу-хау;
 • Ние не се учим да чистим върху вашите дивани и матраци.

Всичко това ни помага да подобряваме крания резултат на услугата, което пък е основна причина да сме на крачка пред останалите фирми в бранша, а не зад тях. Този вид почистване предлагаме за цялата страна чрез сайта mebele.bg.
Цени за пране на мека мебел

За ваше улеснение сме изготвили примери с цени за пране на мека мебел и някои по-популярни типове дивани (цените са валидни при пране на мека мебел в София). Цени за пране на матраци може да видите тук.Пране на дивани от тип "Г образни"
пример за пране на ъглов диван

Цени:

Почистването се извършва по:

 • Лицева част, гръб и странични части;
 • Седящи места и подлакътници;
 • › ПоръчкаПране на дивани от тип "3-ка"
пример за пране на диван 3-ка

Цени:

Почистването се извършва по:

 • Лицева част, гръб и странични части;
 • Седящи места и подлакътници;
 • › ПоръчкаПране на дивани от тип "2-ка"
пример за пране на диван 2-ка

Цени:

 • 60.00 лева при нужда от освежаване;
 • + 40.00 лева при нужда от обезмирисяване;

Почистването се извършва по:

 • Лицева част, гръб и странични части;
 • Седящи места и подлакътници;
 • › ПоръчкаПране на фотьойл
пример за пране на фотьойл

Цени:

 • 40.00 лева при нужда от освежаване;
 • + 40.00 лева при нужда от обезмирисяване;

Почистването се извършва по:

 • Лицева част, гръб и странични части;
 • Седящо място и подлакътници;
 • › ПоръчкаПране на стол за трапезария
пример за пране на стол

Цени:

 • Цена без облегалка - 12.00 лева;
 • Цена с облегалка - 14.00 лева;
 • + 5.00/10.00 лева при нужда от обезмирисяване;

Почистването се извършва по:
Пране на табуретка
пример за пране на табуретки

Цени:

 • Цена за малка табуретка 16.00 лева;
 • Цена за голяма табуретка 25.00 лева;
 • + 8.00/15.00 лева при нужда от обезмирисяване;

Почистването се извършва по:
Пране на офис столове с колелца
пример за пране на столове на колелца

Цени:

 • 20.00 лева при нужда от освежаване;
 • Над 10 броя - 5% отстъпка;
 • Над 30 броя - 10% отстъпка;
 • Над 50 броя - +359 877 737 838;

Почистването се извършва по:

Цени за пране на матраци

Преди да направите поръчка за пране на матраци, огледайте добре матрака от всяка страна. Ако има етикет указващ начините на почистване, подайте тази информация на нашите служители, споменте им ако има видими следи от мръсотия по матрака, както и неговата възраст.Пране на матраци от 1 персон
примерна снимка за пране на матрак от един персон

Цени:


 • 35.00 лева за еднолицев;
 • 50.00 лева за двулицев;
 • + 40.00 лева при нужда от обезмирисяване;

Почистването се извършва по:
Пране на матраци от 2 персона
примерна снимка за пране на матрак два персона

Цени:


 • 55.00 лева за еднолицев;
 • 70.00 лева за двулицев;
 • + 40.00 лева при нужда от обезмирисяване;

Почистването се извършва по:

Пране на мека мебел и матраци - Галерия

Тук може да видите снимки от услугите "Пране на мека мебел" и "Пране на матраци". Повечето кадри са направени след почистването, някои преди това. Кликнете върху някоя от снимките ако желаете да я видите в голям размер.

Снимка 1:

Изпиране на матрак на 50%
Видима разлика на изпраната половина от матрака.

Снимка 2:

Изпран матрак на 100%
Матрака от предходната снимка вече е изпран изцяло.

Снимка 3:

Пране на дивани полепнали с никотин
Дивана жълтееше полепнал с никотин преди изпирането.

Снимка 4:

Пране на матраци с подходящи препарати и машини
С подходящи препарати и машини, матрака е като нов.

Снимка 5:

Почистване на матраци от мухъл
Мухлясал и пожълтял матрак преди да се намесим.

Снимка 6:

След почистването на матрака няма мухъл
След намесата ни останаха само спомените за мухъл.

Снимка 7:

Пране на матраци от френски тип
Ние се справяме отлично и с матраци от френски тип.

Снимка 8:

Пране на диван с функция сън
Пране на ъглов диван с издърпване за функция сън.

Снимка 9:

Пране на диван 2-ка и диван 3-ка
Пране на холова гарнитура (дивани: 2-ка и 3-ка).

Снимка 10:

Съвет от Мебеле ЕООД: Сивите дивани се цапат най-малко, но само визуално!
Кратък съвет: Мръсотията личи най-малко върху сиво.

! Бързи връзки за пране на мека мебел в тази страница:

Пране на мека мебел и матраци

Какво означава екстракторно пране на мека мебел?

Може ли да извършим прането на мека мебел само с екстрактор?

Технология за пране на мека мебел - Mebele

ЧЗВ при прането на мека мебел и матраци

Защо да изберете нас за прането на меката мебел и матраците?

Цени за пране на мека мебел

Цени за пране на матраци

Пране на мека мебел и матраци - Галерия
call