📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД Услуги Пране на мека мебел и матраци

Обезпрашаване

Пране на мека мебел: как го правим? Стъпка № 1: Обезпрашване на дамаската

Обезпрашаване на матрак преди да бъде изпранПрането на мека мебел е процес при, който се предприемат различни действия, не винаги в еднакъв ред и според зависи от вида на обзавеждането което ще почистваме.

Специално при прането на мека мебел с тапицерия от плат, почти винаги се налага първоначално отстраняване на натрупаната прах, това става с помощта на прахосмукачка - този процес се нарича: обезпрашаване. Обезпрашаването е неизменна част от процеса за качествено пране, както за меката мебел, така и при матраците!

Причините поради които може да има натрупана прах по дамаските са много, ето една част от тях:

→ в следствие на ремонт;
→ фина прах и сажди причинени от пожар;
→ добре познатата ни домашна прах или друго

Каквато и да е причината за наслоената мръсотия по тапицериите, те трябва да бъдат почистени по някакъв начин, почти в 100% от случаите ние започваме с обезпрашаване на меката мебел, чрез прахосмучене с мощен вакуум!

Контрол на вакуума

Използването на мощни прахосмукачки при отстраняването на прахта от дамаските и облицовките не винаги е най-добрият избор! Ние използваме машини върху които имаме контрол за силата на вакуума. Целта е да отстраним (извлечем) прахта в дълбочина, без да нараним тъканите на мебелите които прахосмукираме.

Прекомерно силен вакуум може да се получи при по-плътните дамаски, където вакуума произведен от прахосмукачката би бил пагубен за тъкънта

Може да я деформира като я изтъни, разтегли или скъса!

Удължаване живота на мебелите чрез обезпрашаване

Чрез редовно обезпрашаване на дамаските Вие удължавате живота на вашите канапета, кресла, столове или матраци. Правете това поне веднъж месечно, съчетавайки го с машинно изпиране поне два пъти годишно. Ако изпитвате затруднение с почистването на меката мебел у дома, ние от Мебеле сме насреща за съвет или направо за действие.

← към началната страница

→ към стъпка № 2

→ към услугата пране на мека мебелcall