📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

8 навика които най-много вредят на дивана

Всички имаме разни привички и волно или неволно някои от тях вредят изключително много на меката мебел. Понякога фирмата ни почиства по 30-40 дивана седмично и редовно сме свидетели на нелепо нанесени щети по диваните. В днешната статия ще разгледаме 8-те най-вредни навика, които оставят трайни, а понякога и вечни следи по дивана.

навици които най-много вредят на дивана ви
Променете навиците си когато ползвате дивана или предвидете по-честото му почистване ако експлоатирате меката мебел по рисков начин.
  1. Да гладим дрехите си върху дивана - често когато отидем на адрес за почистване на диван, освен традиционните петна, тук-там забелязваме и стопена дамаска от ютия. Гладенето на дрехи върху дамаската на дивана е изключително лоша идея, но е на първо място в нашата класация за вредните за дивана навици.
  2. Да консумираме напитки докато седим на дивана - няма по голям кеф от това, да се прибереш след дълъг работен ден, да седнеш на канапето и да си отвориш напитка гледайки интересно предаване по телевизията. Много често обаче седейки удобно в дивана + консумация на любима напитка е = на образуване на петна по дамаската. На 2-ро място по вредни навици за дивана е, консумирането на питиета.
  3. Да се храним докато седим на дивана - ако хапваме чипс докато гледаме филм, рискуваме дамаската да бъде омазнена и осеяна с фини трошици. По-големият проблем е когато ядем кроасан и отхапвайки си, част от пълнежа на кроасана падне върху дамаската. Яденето на каквито и да било храни докато седим на меката мебел, е рисков навик №3 в нашата класация.
  4. Да пушим - и докато петната от храни и напитки могат да се изперат от дамаската, то дупката от паднало огънче на дивана, не! Каквото и да пушите, наргиле, цигара, пура, освен наслагванията от никотин по дамаската и белия ви дроб, рискувате да изгорите тапицерията с въглен (огънче).
  5. Да сядаме на дивана с дрехите с които ходим навън - повечето хора, когато се приберат от работа се преобличат с домашни дрехи. Ние обаче сме ставали свидетели на изцапани до неузнаваемост дивани, поради сядане с мръсни работни дрехи. Дрехите с които ходим навън се напояват с различни замърсявания, препоръчваме да използвате домашния си диван с дрехи които носите само вкъщи.
  6. Да каним домашния любимец при нас на дивана - понякога домашните любимци получават повече привилегии, отколкото хората с които съжителстваме. Хубаво е да знаете обаче, че животните не са никак глупави и бихте могли да ги научите докато са малки, че мястото им не е там. В противен случай не се учудвайте ако когато им се скарате, напишкат дивана на пук, същото може да се случи и от радост. Просто избягвайте да качвате животните по мебелите.
  7. Да оставяме децата да скачат по дивана - малките деца се радват на почти всичко! Ако искат да скачат по дивана за да не вдигат шум на съседите когато скачат по пода, то по-добре им купете батут или изцяло изкоренете този навик. Първо някой може да пострада скачайки по дивана и второ, по този начин се нарушава структурата на дамаската, пълнежа и скелето на меката мебел. Такъв вид експлоатация на мебелите съкращават живота им многократно.
  8. Да се разкрасяваме - дамите често обичат да се гримират докато седят удобно и някак почти парализирани на дивана. Със спирала и огледалце в едната ръка, машата в другата и хоп, щетата се пече на бавен огън. Виждали сме и случаи при които дамаската на мебелите е оцветена наред с косата на девойката, отново заради козметични процедури. Всякакви гримове, бои за коси, кремове, балсами и т.н. увреждат почти безвъзвратно дамаската на дивана когато попаднат на нея, а машите и пресите за коси са оставили ярък спомен от разкрасяването върху много дивани и мокети. Избягвайте този вид процедури върху дивана, отидете в студио или си направете специален кът за целта.

Разбираме, че почти всичко от горе изброения списък е станало навик на много хора, но тези неща наистина вредят много на дамаската, а някои от тях и на корпуса на дивана.

навици които най-много вредят на дивана ви
Ако неможете да се възспрете от някои от навиците си, то помислете поне при кои от тях може да оправите щетите когато възникнат такива. Пример: Редуцирайте списъка с вредни навици за проблемите които не могат да се решат с почистване. Т.е. гладене и скачане по дивана, останалата част е пряко свързана с навици които може да замърсят дивана, но както добре знаем има достатъчно фирми за почистване на мека мебел, които могат да ви помогнат.

Поръчайте пране на диван от Мебеле ЕООД

Ние работим от понеделник до неделя, извършваме поръчки за пране на дивани в София и други части на страната. Ако вредните навици вкъщи са белязали гарнитурата и тя прилича на никотинен пейзаж от Пикасо, може да ни се обадите и да ни запознаете с проблемите на вашия диван, ние ще намерим решение за неговото почистване. Вижте работното ни време тук и кога почиваме тук.

Дата21.11.2019 Час15:46 Етикетивредни навици, дивани, петна, дамаска, почистване, пране, мека мебел АвторМебеле ЕООДcall