📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Чист дом се дава под наем по-бързо! Изперете меката мебел, измийте прозорците и избършете прахта

През годините сме работили с много клиенти и сме извършили много почистващи услуги за тях. Зад гърба си имаме и много свършена работа за агенции които се грижат да намират наематели за наемодатели. Според тях фактите сочат еднозначно и недвусмислено, че

почистените от фирма домове се отдават под наем, много по-лесно и за по-високи наеми!

Вижте професионалните съвети на известни агенции, чрез които наематели и наемодатели си стискат ръцете за предлаганите жилища:

Изперете меката мебел и матраците

леко деформиран матрак, но за сметка на това чист
Дори матрака да има лека деформация както в случая (кликнете на снимката за уголемяване), за клиента е по-важно спалнята да бъде безупречно чиста

Има не малко случаи в които бъдещи наематели са се отказвали от предлагания имот заради мръсни дивани и матраци. Подобните случаи не са един и два, според агентите тези случаи се наблюдават по-често при ниско бюджетните квартири. Според тях наемането на фирма за почистване на мека мебел е огромен плюс и за трите страни, наемател, наемодател и агент.

Агентът с когото работим ние ни споделя за случай при, който младо семейство отива на оглед за наемане на апартамент. След кратка обиколка из имота се стига до спалнята. В момент в който двулицевия матрак (зимна и лятна страна представено едва ли не като екстра) е повдигнат от клиента за да видят раклата отдолу, познайте? Долната страна на матрака е в мухъл, а понеже е обърнат с мухъла надолу, изглежда като нещо което е прикрито... Нашият агент си спомня, че тогава тези клиенти са се отказали от този дом.

бюджетна мека мебел която се почиства лесно
Редовно почистваната мека мебел в тази трапезария е бюджетна, но винаги ще изглежда по-добре от скъп и мръсен италиански диван!

По мнение на агента от както работят с фирми за почистване и изпиране на мека мебел, картината се е променила драстично. Не само, че така никой не бере срам по обектите, а самите хора са по-склонни да наемат при вида на чист и поддържан дом. За това той винаги съветва наемодателите да се извършва машинно пране на меката мебел и матраците преди дома да бъде преотдаден на следващите наематели.

В конкретния случай с дивана от снимката, имаме бюджетна мека мебел, но пък редовно почиствана. Нима е по-добре да имате бутиков италиански диван който е захабен, неподдържан и ужасно мръсен? Редовната грижа и навременното почистване, са необходимостта която кара вашите мебели да изглеждат добре, дори и след по-интензивна експлоатация.

Избършете дограмата, измийте стъклата и избършете прахта

В един дом може да има и много и малко прозорци, по-голямо впечатление ще ви направи ако са мръсни, отколкото тяхната бройка! Знаем колко е досадно и трудоемко миенето на дограма, стъкла, щори, прането на пердета, но имайте предвид, че според нашият агент това са нещата които наемателите гледат стриктно.

Бърсането на прах е не по-малко досадно, но и не по-малко нужно! Наличието на прах по повърхностите на мебелите е отблъскващо, създава се впечатление, че апартамента седи дълго време необитаван, а това е лош сигнал за наемателите. Погрижете се да изчистите от домашна прах на следните места:

  • По повърхността на мебелите
  • Под спалните и диваните
  • Отстранете прахта от вентилаторите в банята и тоалетната
  • Обезпрашете шкафовете и гардеробите, както отвътре, така и отвън
  • Използвайте препарат с антистатични свойства за да почистите черната и бяла техника от прахта

Бонус съвет от професионалистите на фирма Мебеле ЕООД

Старайте се винаги подовите настилки в имота да светят от чистота! Няма значение дали подовете са от естествен паркет, изкуствен ламинат или врачански камък, подовите настилки в един апартамент са една много голяма част от видимото пространство на дома.

Дата02.11.2019 Час09:42 Етикети прах, почистване, дом, под наем, измиване, пране, мека мебел, матраци АвторМебеле ЕООД

call