📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Хаф ефект при дамаските

Хаф ефект при дамаските и значението му при почистването им

Ефекта на хаф върху дамаскаИма много и най-разилчни дамаски за мека мебел. Ефект на хаф обаче имат само дамаските от плат, т.е. кожените тапицерии и облицовки нямат.

Вероятно сте забелязали, че на някои меки мебели, повърхността на дамаската реагира по различен начин, при допир на тяло или предмет. Ако погалите с ръце дамаска с хаф ефект, ще забележите, че визията на дамаската се променя, става на следи там където сте прокарали ръцете си.

Ако почистите дивана си с прахосмукачка, а повърхността му остави пътечка от накрайника на прахосмукачката, то вие имате диван с дамаска която има хаф. Терминът "хаф" обаче се корени от съвсем друг занаят, а именно от тъкане на плата.

Само по себе си хаф на дамаска от плат означава, посоката на нишката при тъкането на плата. Някои от видовете дамаски са изтъкани така, че от предната им страна да има хаф, а от задната не. Това е ефекта на хаф или по друг начин казано, посоката на конците при тъкане.

Почистване на дамаски от плат с хаф ефект

Всяка една дамаска има нужда от периодично почистване, без значение дали е кожена или от плат. При дамаските от плат с хаф ефект има особености които е важно да знаем, преди да преминем към почистване.

Характерно при почистването на дамаски с хаф ефект е, че структурата на нишките е много по-податлива на износване. Т.е. трябва да се избягва триенето, търкането с четки, мокренето и третирането на дамаската с агресивни препарати.

Това в никакъв случай не означава, че не може да бъде изпрана дамаска с хаф ефект, просто трябва да съобразявате машините, инструментите и препаратите с които ще почиствате. Ако нямате опит или подходящ инвентар за пране на дамаски с хаф ефект, винаги може да се обърнете към фирма Мебеле ЕООД и да използвате някоя от услугите ни за почистване на мека мебел.

Дата29.01.2019 Час13:27 Етикетихаф ефект, дамаска, мека мебел, дивани, почистване АвторМебеле ЕООДcall