📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Пране на дивани бг мама 🚼 - Google търсене 👀

пране на дивани бг мама - резултат в ГУгъл заснет през 2020 година
СНИМКА №1. Това търсене за "пране на дивани" в Google е заснето на 11.02.2020г.

От известно време насам забелязвам, че при търсене на фразата "пране на дивани" в Google, освен рекламите и резултатите, най-долу търсачката показва каре със заглавие "хората търсят също" ако търсите през мобилно устройство и "сродни търсения" ако търсите през десктоп компютър! В това каре обаче впечатление ми прави първото предложение за търсене, което е: пране на дивани бг мама?!? Виж снимка №1.

Смятам, че на всички е ясно - бг мама няма да ви изпере дивана! По-скоро хората търсят пране на дивани в бг мама, за да прочетат мнения за пране на дивани написани от потребители, които вече са ползвали фирма за почистване на мека мебел и са споделили опит, или хора които по някакъв начин са изпрали дивана си сами, в домашни условия с домашни средства и са описали процедурата стъпка по стъпка.

Защо Google Натрапва фразата "пране на дивани бг мама"?

Обикновено в полето "хората търсят също" търсачката ви предлага най-популярните фрази, които хората са използвали в последно време (или поне така твърдят от Google), които са най-близки до вашето текущо търсене - това, което сте написали в полето за търсене. Може да изпробвате това и с други думи или фрази, в конкретния случай ние сме се спряли и разглеждаме казуса с фразата - пране на дивани бг мама.

Ако кликнете обаче върху нея, автоматично Google ще ви изкара поне 20-на резултата от сайта "bg-mamma" на, които има различни теми с информация за пране на дивани. Прави впечатление обаче, че повечето от предложените резултати на търсачката са със стара дата (не ги намирам за evergreen), т.е. най-малкото може вече да не са "хит" или поне не толкова актуални (да не говорим, че има ценови предложения които неотразяват икономическото състояние на страната през 2020 година). Това само по себе си е странен проблем, защото както знаем Google се стреми да ни покаже най-актуалните резултати или резултати с най-богати на адекватно съдържание сайтове. Смятам, че сайта "бг мама" по никакъв начин не покрива нито един от двата най-важни критерия на търсачката, що се отнася до търсене на фразата "пране на дивани бг мама".

стари дати за пране на дивани в бг мама

още по стари дати и информация за пране на дивани в бг мама

Друг проблем който се сещам е, че от доста време вече, сайта на бг мамите се напълни със "скрити реклами" на познати и непознати, стана малко шуробадженащина и въобще не е ясно ако човек потърси мнение по даден казус, дали ще му се отговори адекватно или рекламно! Тук на дневен ред изниква въпроса: умишлено ли Google ни натрапва сайта "bg-mamma"? Отговор на този въпрос не мога да дам, но стигам до следното заключение:

От всичко изброено до тук смятам, че става ясно колко неподходящо е човек да търси мнение от подобни сайтове, при това с информация от преди 10-на години, нещата от тогава може да са се променили поне 5 пъти! В случай, че искате да получите мнение за някоя фирма (продукт или услуга) от която се интересувате, опитайте се да намерите по-достоверен източник на информация. Правете си сметка, че всеки може да се регистрира в подобни сайтове и да пише каквото си иска и дори да се рекламира сам. Картината става още по-зле, когато всеки хейтър свободно се регистрира в подобни сайтове само за да наклепа някой, дори този някой да си върши добре работата (нелоялна конкуренция).

Промених търсенето за пране на дивани, но! Ето какви бяха резултатите:

Попитах Google по няколко начина, как мога да изчистя дивана си, но резултатите бяха много подобни. В полето "хората търсят също", картината не е много по-различна, ето и заявките които направих:

И в трите примера на търсене, Google отново ни препоръча фразата "пране на дивани бг мама", единствено беше преместил нейната позиция в карето "хората търсят също". Ето и снимки направени при съответните търсения:

Почистване на дивани бг мама

Почистване на мека мебел бг мама

Пране на мека мебел бг мама

Как да си намеря добра фирма почистване и пране на дивана?

Най-добрия начин да намерите изпитан и подходящ продукт или услуга е, като попитате за препоръки ваши близки и приятели, които са ползвали това от което имате нужда вие в момента. Ако някой от вашите приятели е поръчвал фирма за почистване и е доволен от прането на дивана, вземете координати от него, не търсете в Интернет и не четете глупостите писани по сайтове в, които всеки може да пише и редактира!

Ако все пак нямате отзиви от близки хора и Интернет е мястото от което смятате да намерите кой да изпере дивана, четете ревюта на клиенти за дадена услуга или продукт само на места на, които няма как да се редактират отзивите оставени от потребители. Пример за такива места в които доставчика на услугата/продукта не може да редактира ревютата на клиентите си е Google. Търсачката позволява на фирмите само и единствено да напишат публичен отговор на човека, който е написал ревю и е поставил оценка на използваната от него услуга или продукт.

Вижте пример с ревюта в Google за Мебеле ЕООД от тук, Мебеле ЕООД е доставчик на услуга за пране на дивани, освен това фирмата има и специални предложения за нещо като бг мами, таксува хората които очакват бебе, т.е. бъдещите родители, с намаление на услугите по почистване. Повече информация за текущата промоция може да намерите тук.

Дата11.02.2020 Час17:47 Етикетибг мама, пране, дивани, мнения, добра, фирма, почистване АвторМебеле ЕООДcall