📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Пране или претапициране на стара мека мебел

пране на стар диван с ай скръб Понякога във времето настъпва момент при който меката мебел има нужда от освежаване, причините за това може да са много. Остарял дизайн на дивана, хлътнали възглавници на седалките, износена дамаска, замърсена дамаска. Тук разглеждаме опцийте за освежаване на меката мебел, а те са почистване на дамаската чрез пране или цялостно претапициране.

Пране на стари дивани

В 21 век има повече от достатъчно методи за почистване на старите меки мебели, най популярния метод за това е прането на дивани чрез екстракция, нека да разгледаме неговите плюсове и минуси:

Плюсове на прането

1. Времеви плюс - прането на дивани е процес който се извършва относително бързо и не изисква особено много време за извършване на процеса от край до край. Ако имате спешна нужда от почистване на мебелите и не разполагате с време, изпирането на меката мебел е вашият избор.
2. Финансов плюс - за изпирането дори на силно замърсен диван ще похарчите не повече от около 10% от неговата първоначална стойност, което е около 8 пъти по-малко от това да го дадете на тапицер.
3. Плюс откъм логистика - за почистването на старите мебели не е необходимо да организирате транспорт, както е при претапицирането. Фирмите за почистване на мека мебел извършват услугата "пране на дивани" на място, по домовете.

Минуси на прането

1. Пране за нов диван - не! Чрез почистване на старата дамаска няма да получите нов диван като от магазина, въпреки това изпирането на старите мебели се препоръчва винаги, дори и да ги претапицирате след това.
2. Използване на дивана - след машинно изпиране на дамаските, няма да може да използвате дивана в следващите няколко часа, това е един от недостатъците на прането, въпреки всичко не смятаме, че 5-6 часа без да сядате на изпраните дамаски са особен проблем, въпреки това се отчита като минус.

Претапициране на стари дивани

Най-често се налага да бъде претапициран стар диван когато е безвъзвратно захабен, силно вмирисан или с издънен пълнеж. Всички други желания за претапициране са може би някаква прищявка и ненужни действия на собственика.

Плюсове на претапицирането

1. Като нов - да, един от плюсовете на претапицирането на мека мебел е, че след това дивана ви изглежда наистина като нов, ако освен дамаската сте подменили и пълнежа, то и усещането при сядане е такова.
2. Почистване - едно от нещата които може да се направи в процес на претапициране е наистина хубавото почистване на дивана. Когато той е напълно разглобен лесно може да се почисти неговата конструкция - скеле.

Минуси на претапицирането

1. Финансов минус - парите които ще трябва да похарчите за претапициране на дивана почти винаги са колкото струва дивана, а понякога дори надхвърлят първоначалната му цена.
2. Времеви минус - претапицирането е бавен процес, той опира до това да осигурите транспорт на дивана до тапицер, времето за претапициране и връщането му обратно в дома, това понякога може да отнеме от 2-3 дни до 2-3 седмици.

Дата17.03.2019 Час09:11 Етикетипране, претапициране, дамаска, мека мебел, дивани, почистване АвторМебеле ЕООДcall