📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Почистване на мека мебел в домашни условия

За какво да внимаваме когато чистим мебелите сами?

Какво дебне почистването на мека мебел в домашни условия?Едно от най-хубавите неща у дома е холовата гарнитура, с течение на времето обаче дамаската и се зацапва и тя започва да губи своят чар. Настъпил е момента в който меката мебел трябва да бъде почистена основно. Ако нямате опит или необходимата техника и умения за целта, знайте, че това крие известни рискове и е хубаво да бъдете много внимателни в действията си.

Ето няколко съвета от фирма Мебеле ЕООД, ако все пак сте се решили на почистване на мека мебел в домашни условия.

1. Намерете инструкциите за почистване от производителя на вашата мека мебел, прочетете ги внимателно и най-вече обърнете внимание на забранените средства и методи за почистване.
2. Без значение дали дивана е с кожена облицовка или с дамаска от плат, винаги тествайте препаратите на скрито място от повърхността му.
Никога не нанасяйте препарат за почистване на дамаски директно върху тапицерията, напръскайте с препарат микрофибърна кърпа ако ще почиствате кожен диван, или използвайте специална машина за нанасяне на препарат за диваните с дамаска от плат.
3. Винаги правете първоначално обезпрашаване на меката мебел с подходяща за целта прахосмукачка.
4. След почистване, оставете мебелите да изсъхнат от само себе си, никога не ги сушете насила със сешоари, духалки, печки и т.н., така не рискувате появата на петна и изгаряне на тъканите по гарнитурата.

Почистване на мека мебел извън домашните условия / професионална намеса

Ако смятате, че не разполагате с нужната техника и опит за да почистите мебелите в домашни условия, е препоръчително да се обърнете към специалисти.
Потърсете производителя на меката мебел, попитайте го за препоръка или как да решите проблема сами. Ако и производителя не може да ви помогне, изхода е професионална намеса от фирма за почистване.

Намерете фирма тясно специализирана в почистването на тапицерии, попитайте я за препаратите, машините и опита с който разполага. Разгледайте кои са клиентите на фирмата, чували ли сте ги?

Ако сте направили своя избор на фирма, обадете и се и си поръчайте почистване на мека мебел, преди отново да ви е хрумнало да почиствате сами в домашни условия.

Дата29.01.2019 Час23:49 Етикетидомашни условия, дамаска, мека мебел, дивани, почистване АвторМебеле ЕООДcall