📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Трябва ли почистването на меката мебел да бъде според сезона?

почистване на мека мебел през всеки сезон

Почистването на мека мебел е разделено основно в два типа, почистване на кожени гарнитури и пране на дамаски от плат. В тази статия ще засегнем по-скоро прането на мека мебел с дамаска от плат, тъй като повечето хора изпитват притеснение относно изсъхването на дивана след изпирането му през зимата.

При кожените гарнитури не се наблюдава подобно мислене у хората такаче тях няма да разглеждаме.

Има ли значение през кой сезон ще изперем дивана?

Като цяло температурните разлики в сезоните, както и влагата също, оказват някакво влияние що се отнася до изсъхването на мебелите след тяхното изпиране. Толко ли са страшни зимните месеци, че да оставим меката мебел мръсна чак до пролетта?

Разбира се, че не! Трябва да уточним обаче, че всяка фирма за почистване си има своите методи и похвати на работа и ако същите са морално остарели никой сезон неможе да спаси вашата мека мебел от лошо изпиране.

Нека разгледаме факторите които оказват най-голямо влияние за успешно почистване на меката мебел, като предварително искаме да уточним, че реда в който ще ги изброяваме по никакъв начин не съответства за тяхното по-голямо или малко значение или важност:

Професионални машини и препарати за почистване

Прането на мека мебел се смята за специализирана услуга по почистване и има професионален характер, това изисква да разполагаш с n на брой консумативи и препарати за почистване както и със специална машина за целта. Времената в които дамаските бихава изпирани на ръка отминаха отдавна, в момента на ръка се третират отделни рискови зони по дамаската или деликатни повърхности. Наличието на съвременна техника и препарати за професионално почистване е задължително и без тях никога няма да получите дори задоволителни резултати още повече изпраните мебели няма да изсъхнат с дни...

Познания за различните типове дамаски

Ако се питате какво общо има това от кой тип е дамаската, то отговора е много лесен! Според вида на плата се определя и начина на почистване, в случая изпиране. Бързото изсъхване на мебелите след изпиране до голяма степен зависи от вида на нейната тапицерия. Съществуват платове които съхнат за около 2 часа и такива които съхнат до 10-12 часа.

Последователни действия при процеса на почистване

второ действие при пране на мека мебел - нанасяне на препарат за почистване
Система за нанасяне на препарат за почистване: Gloria, лице: Ален Младенов, матрак: Ikea

Както и да ви звучи ако при прането на диван с дамаска от плат не се приложат правилни и последователни процедури, почистването може да бъде усложнено ненужно, а процеса на съхнене удължен. Много е важно да се приложат само необходимите действия по почистване, според вида на дамаската и замърсяването по нея. Не бива да се прилагат излишни процедури и препарати това често предобря нещата, а ефекта е по-скоро отрицателен по всички параграфи.

Ние от фирма Мебеле ЕООД използваме сертифицирана система за пране на мека мебел в 5 стъпки:

  • Обезпрашаване
  • Предварително нанасяне на препарат и шампониране
  • Отстраняване на петна - използва се екстракция
  • Изплакване - използва се екстракция
  • Подсушаване

Сезон, температура и помещения

Сезона оказва влияние за по-бързото изсъхване на изпраната мека мебел, но разликите са толкова минимални, че въобще не си струва да ги коментираме по обстойно. По-голямо значение оказва температурата в помещението в което се намира меката мебел която ще почиствате, други фактори са също големината на помещението и дали се вентилира/проветрява. Тези фактори както и по-горе изброените оказват най-сериозно влияние за бързото изсъхване на вашата мека мебел след нейното почистване.

В обобщение може не просто да тълкуваме,а направо да си го кажем... факторът сезон по никакъв начин не влияе за доброто почистване на вашата мека мебел, а в минимални разлики за нейното изсъхване. Смята ли се разлика от 20 до 40 минути за съществена? Според нас не до толко, че да принуди хората да перат диваните си само през лятото!

Дата23.04.2019 Час10:43 Етикетипране, мека мебел, сезон, почистване, дивани, дамаска, професионално почистване АвторМебеле ЕООДcall