!!!ВАЖНО!!! УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ И ПОСЕТИТЕЛИ НА САЙТА, ОТ 01.01.2022Г. ФИРМА МЕБЕЛЕ ЕООД ПРИЕМА И ИЗВЪРШВА ПОРЪЧКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ПРАНЕ, С НОВО УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОН - ПЕТ ОТ 08:00Ч. ДО 20:00Ч. И СЪБОТА - НЕДЕЛЯ ОТ 09:00Ч. ДО 18:00Ч. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЧИВНИТЕ И НЕРАБОТНИ ДНИ, ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЯВАНА НА ТАЗИ СТРАНИЦА.

Мебеле ЕООД » Блог »

Очаквате бебе? 2 част - защо е толкова важно почистването на диваните и матраците по време на бременността?

Може би мислите, че матракът или диванът се нуждаят от почистване, само когато има видимо замърсяване или се появи неприятна миризма. Всъщност, грижата за тях трябва да е редовна, тъй като те са частта от обзавеждането, която използвате може би най-често и освен това, са в почти непосредствен контакт с вашето тяло.

Ето и част от причините, поради които почистването на матраците и диваните е толкова важно, особено за бъдещи родители.

Почистване на матраци и дивани за по-добро качество на въздуха

Почистване на матраци с професионални машини и препарати
Този матрак е почистен наполовина, като за целта са използвани професионални прахосмукачки за пране и специални препарати.

Със сигурност полагате грижи спалнята и холът да са добре проветрени, особено откакто знаете, че очаквате бебе. Мръсният въздух не е само навън, а и в дома ви и поради това, че пространството е по-ограничено, вредите от него могат да са още по-големи за вас и бъдещото ви дете. Понякога външният вид може да ви заблуди - не винаги вашият матрак е също толкова чист, колкото чаршафите и е погрешно да смятате, че той няма нужда от допълнително почистване. Същото важи и за тапицерията на меката мебел.

Матраците и диваните "приютяват" може би най-голямото количество прах и акари в дома ви. По време на бременността, както и след като бебето се роди, прекарвате повече време вкъщи, а това налага въздухът, който дишате да е възможно най-чист.

Всеки път, когато седите, лежите или се движите върху диваните у дома, вие изпълвате с прах, мръсотия, спори от плесени, мъртва кожа и бактерии въздуха на вашия дом. Когато се обръщате в леглото си през нощта, от матрака се разпръскват фини прахови частици, които вдишвате.

Всичко това може и често води до лошо качество на въздуха в помещението, което пък от своя страна допринася за по-чести проблеми със здравето като: дразнене в гърлото и очите, кихане, задръстване на горните дихателни пътища, сълзене на очите, умора, алергии и дори астма.

Професионално почистване на дивани и матраци за предпазване от алергии

Както споменахме по-горе, акарите, живеещи в домашния прах, са сред най-честите причинители на алергии, включително астма, екзема, и ринит. Повечето възрастни рядко имат проблеми, причинени от акарите, но те остават сериозна опасност за бебетата и малките деца. Това е и една от причините по време на бременността да се налага по-сериозно почистване на целия дом от прах. Но само с пускане на прахосмукачка и забърсване на прахта, няма да ви предпази напълно - голяма част от акарите в дома живеят в матраците и меката мебел.

Освен праховите акари, други алергени, които може да са се "приютили" в във вашия диван или матрак, са бълхи, плесени, бактерии, както и мъртви кожни клетки. Те лесно се набиват във влакната на тапицерията и по този начин могат да причинят широк спектър от алергии и заболявания. Това е особено опасно ако имате свръхчувствителност или алергия към прах, както и по време на бременност. Според лекарите, хората с алергии, причинени от битова прах (домашна прах) най-често получават пристъпи по време на сън, тъй като телата им реагират на праховите акари в матрака.

Минимизирането на контакта с алергените може да намали дискомфорта, а продължителният контакт с тях може да доведе до по-лошо здравословно състояние. Редовното почистване на тапицерията драстично намалява присъствието на тези дразнители и от своя страна помага да поддържате дома си чист, а близките си - здрави.

Професионално почистване за намаляване на миризмите

Леглото и диванът са двете места около които кипи животът в дома, а често са и взаимозаменяеми - организиране на филмова вечер, леко похапване, четене на книга, преобличане или хранене на бебето, дори домашен офис. За всичко това може да се възползвате от комфорта на меката мебел в хола, но и да се изтегнете удобно на матрака в спалнята. Това е част от уюта на дома, но много често води до задържане на мръсотия, а понякога и на неприятни миризми.

Редовното почистване ще елиминира подобни проблеми, освен това съществуват и ензими които неутрализират (убиват) неприятните миризми след изпиране на дивана или матрака.

Дата29.01.2020 Час17:15 Етикетипрах, акари, алергии, дом, очаквате бебе, бременност, преди раждане, почистване, дивани, матраци, тапицерии, мека мебел, професионално почистване АвторМебеле ЕООДcall