📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Особености при не/прането на някои дивани (ОБНОВЕНА)

Особености при пране на диван Прането на дивани стана изключително популярна услуга, за което искаме да благодарим на всички тапицери и техните актуални цени на услугите по претапициране на мека мебел. Има обаче няколко особености, които са важни при прането на някои дивани или по-точно казано, съществуват дивани които не подлежат на пране поради различни причини. Когато казваме, че не подлежат на пране се има предвид, че не се препоръчва или производителя на меката мебел изцяло е забранил. Обикновено такава позиция може да намерите в инструкцийте за употреба или в гаранционните условия, съхранение и поддръжка на дивана. Такава информация трябва да ви е предадена при покупката на дивана.

Защо има дивани чиито дамаски не подлежат на пране

Вярно е, че сме в XXI век, но причините поради които може производителя на вашата мека мебел да е упоменал забрана за пране, пряко кореспондират именно с технологичния напредък и това кой век сме. Вижте повече за това тук.

Без пране поради риск от деформация на дамаската

Съществуват дивани с нискокачествени дамаски, така наречената "бюджетна мека мебел". Както добре знаем всяко нещо в магазина, докато все още е ново има страхотен външен вид, но зад ниската цена се крият разни работи. Една такава работа е евтината дамаска, но с добър търговски външен вид.

Когато сте избирали мека мебел или пък ваши приятели са избирали, колко пъти някой се е поинтересувал как се чисти и дали въобще подлежи на пране дивана който искате да купите? Ако отговорът е нито веднъж, то като нищо може и да сте си купили диван който не просто не подлежи на пране, а е изрично забранено да се третира скаквито и да било субстанции ако същите са в течно състояние, в това число и само с вода!

Ако не се съобразите с препоръките на производителя, понякога отпадането на гаранцията е най-малкият ви проблем. Съществуват бюджетни дамаски при които контакта с течност може да причини отлепяне на горният външен слой на дамаската от нейната подложка, това е често срещан проблем при прането на дивани с твърде евтини дамаски.

Без пране поради риск от оцветяване на дамаската

Има два варианта при които прането на дамаска изработена от нискокачествени материали, може да бъде пагобно за нейният добър външен вид. След подобен процес на почистване тези дамаски се оцветяват основно поради две причини:
1. Необработени в процеса на производство дамаски, които въпреки това са цветни. Възможен е процес на размиване на боите по дамаската.
2. Необработен пълнеж под дамаската или такъв който не трябва да се мокри, може да отложи мазнина ако е от естествени материали или цвят. При този вариант, повърхността на дамаската се оцветява, гледката е неприятна, а почистване след това на практика няма.

Без пране поради риск от свиване на дамаската

Друг риск който крият евтините дамаски при прането им е риск от свиване, няма да забележите мигновен процес по невиждан от човечеството дамаскокалипсис, но с течение на времето материята ще започне да се опъва и къса по шевовете.

Без пране поради риск от обезцветяване

Най-честият пример за обезцветяване на дамаска след изпиране е този на евтините градински мебели, при тях масово се използват прости платове, които лесно изгарят и избеляват от слънцето, а при процес на изпиране цветовете направо изчезват все едно сте ги обработили с белина.Дата29.03.2019 Час11:46 Етикетипране, дамаска, мека мебел, дивани, почистване АвторМебеле ЕООДcall