!!!ВАЖНО!!! УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ И ПОСЕТИТЕЛИ НА САЙТА, ОТ 01.01.2022Г. ФИРМА МЕБЕЛЕ ЕООД ПРИЕМА И ИЗВЪРШВА ПОРЪЧКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ПРАНЕ, С НОВО УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОН - ПЕТ ОТ 08:00Ч. ДО 20:00Ч. И СЪБОТА - НЕДЕЛЯ ОТ 09:00Ч. ДО 18:00Ч. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЧИВНИТЕ И НЕРАБОТНИ ДНИ, ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЯВАНА НА ТАЗИ СТРАНИЦА.

Мебеле ЕООД » Блог »

🎥 Хората питат как се пере диван? Вижте отговорите на професионалисти

Много е вероятно да сте попаднали на тази статия, защото сте попитали Гугъл "Как се пере диван". Вие вероятно сте имали предвид, как сами може да изперете дивана си в домашни условия, с домашни средства. Знайте, че почистването на мека мебел не е, като да си сварите яйца без яйцеварка. Като професионалисти в почистването на мека мебел, ние от "Мебеле" ЕООД ще ви отговорим на въпроса след, което вие съпоставете вашите първоначални представи и идея с това, което сте прочели тук.

В случай, че не ви се чете, може да видите съдържанието във видео от 6 минути:


Всички дивани ли могат да се перат?

ъглов диван с текстил и кожа, лесно се почиства макар да е от напълно изкуствени материи
Пример за по-обикновен диван, чиито дамаски и кожени облицовки са податливи на третиране с химически препарати за почистване.

Въпреки, че в XXI век индустрията е развита достатъчно много, тя остава някак неравномерно развита. Защо? Защото за последните 30 години са измислени много нови материали и по-съвременни технологии за производство на меки мебели, но не и за тяхното почистване, а защо това е така ли, за да си купите нов диван вместо да си почистите стария.

Дамаските по повърхността на дивана, както и пълнежите под дамаската стават все "по-модерни, екзотични, анти-алергични" т.е. нищо повече от капризни! Всичко това разбира се е за вашето "по-добро здраве и ваше удобство", но всъщност всичко това просто много ограничава третирането на тапицериите откъм почистване с вода и химически препарати.

Сребърни нишки по матраците, мемори пяна, гъши пух и много други материали използвани при производството на вашия диван или матрак, автоматично стопират възможността те да бъдат изпрани защото това са материи които не трябва да се мокрят, още повече с химически препарати.

Как да разберете дали вашият диван може да се пере?

Най-лесният начин да разберете е като проверите в документацията на мебелите. При покупката им от магазина трябва да са ви дали инструкции за това, как да използвате и поддържате гарнитурата. Ако не сте получили документацията или сте я загубили, обадете се и помолете да извадят информацията по марката и модела на вашите меки мебели. Ако всичко е налице:

прочетете внимателно инструкциите от производителя и най-вече обърнете внимание на забранените средства и методи за почистване на дивана в конкретния случай.

Какво може да стане ако изперете диван който не трябва да се пере?

Тази тема сме разисквали и друг път, вижте пълния материал тук. Накратко най-често срещаните проблеми когато изперем диван който не трябва са: обезцветяване или оцветяване на дамаската (размиване цветовете на материята, поява на петна които преди това ги е нямало), както и свиване или разтегляне на дамаската (деформация, изтъняване, нарушаване на структурата на материята).

Как се пере диван от професионалисти в 5 стъпки

Изпраните меки мебели в 5 стъпки изглеждат така - безупречно!
Дивана от тази снимка е изпран чрез нашата система за пране на мека мебел в 5 стъпки, преди почистването той беше потъмнял от никотин и лепнеше при допир.

Във фирма "Мебеле" ЕООД работим с познати и добре изпитани методи за управление на качеството, използваме сертифицирана система за професионално пране на мека мебел в 5 стъпков процес:

Стъпка №1 - Обезпрашаване на меката мебел

В над 90% от случаите когато ни предстои машинно изпиране на мека мебел, най-напред извършваме обезпрашаване на дамаската чрез вакуум изсмукване:

Използването на мощни прахосмукачки при отстраняването на прахта от дамаските и облицовките не винаги е най-добрият избор! Ние използваме машини върху които имаме контрол за силата на вакуума. Целта е да отстраним (извлечем) прахта в дълбочина, без да нараним тъканите на мебелите които прахосмукираме. Прекомерно силен вакуум може да се получи при по-плътните дамаски, където вакуума произведен от прахосмукачката би бил пагубен за тъкънта защото

може да я деформира като я изтъни, разтегли или скъса!

Подробна информация за процеса по обезпрашаване на мека мебел може да намерите тук: https://mebele.bg/как-го-правим/стъпка-1.

Стъпка №2 - Третиране на дамаските с почистващи препарати

Система за равномерно овлажняване на дамаската с почистващ препарат
Нанасяме почистващите препарати по диваните със специална система за равномерно разспръскване на препарата по дамаската

Нашата работа изисква наличие на богата гама от препарати, хората цапат дамаските на диваните си с най-разнообразни замърсители, а за почистването на различните замърсявания трябват различни препарати.

Нашата работа изисква сериозни познания за текстила, различните материй и как химията действа на определени петна или група от такива. Не бихме се наели да правим нещо ако нямахме тези познания.

В Мебеле ЕООД използваме препарати за почистване на текстилни повърхности с професионална насоченост, с ясна цел и предназначение, същите сме подредили в няколко групи:

→ Разтворители - спомагат за бързото разтваряне на различни видове петна;
→ Бактерицидни - използват се при нужда от обезмирисяване;
→ Дезинфектанти - широк обхват на действие, отстраняване на гъбички, включително мухъл;
→ Ароматизатори - ароматизират тапицериите на мебели и цели помещения;
→ Неутрализанти - използват се при неутрализиране на използвани преди това препарати от друга група;
→ Избелители - познати още като белина, прекис и т.н., с тях се работи под специален контрол!

По-богата информация за това как точно процедираме с различните препарати, нивата на опасност и различните им приложения вижте тук: https://mebele.bg/как-го-правим/стъпка-2.

Стъпка №3 - Шампониране на тапицерията

система за шампониране на дамаски
Професионална система за шампониране на дамаски

След обезпрашаването на дамаската и нанасянето на препарат по нейната повърхност, идва ред на процеса по шампониране. На практика шампонирането спомага на нанесените почистващи препарати да вникнат по-дълбоко в дамаската на дивана. Освен всичко шампонирането "разресва" материята във всички посоки.

Разполагаме със специализиран електрически уред на, който се поставят четки с естествен косъм. След избор на подходящ за дамаската накрайник, преминаваме към разчеткване (шампониране) на предварително подготвените материи. Ако искате да разберете защо го правим точно по този начин, вижте повече тук: https://mebele.bg/как-го-правим/стъпка-3.

Стъпка №4 - Изплакване на материите от използваните препарати

След като сме третирали дамаските с препарати и сме извършили шампониране, ние изсмукваме отложената мръсотия от тапицерията, като започваме процес по изплакване с чиста вода. Този процес извършваме с професионална екстракторна водосмукачка.

Важно е да отбележим, че в България екстракторните водосмукачки масово биват използвани от фирмите за почистване за директно изпиране на меката мебел, което обаче не включва така важният процес на изплакване, а до какво може да доведе това? Прочетете продробно тук: https://mebele.bg/как-го-правим/стъпка-4.

Стъпка №5 - Извличане на остатъчната влага и подсушаване

Много хора смятат, че след процеса "подсушаване", могат да използват изпраните мебели веднага. Това обаче въобще не е така! Не се знае точно защо, но всички фирми за почистване наричат изсмукването на остатъчна влага от изпраните мебели - подсушаване. Реално изпраните мебели ще изсъхнат напълно след около 6-8 часа след почистването, факторите които влиаят на процеса по изсъхване са много, дамаска, сезон, температура, помещение и други.

Дано да сме успяли да ви образоваме поне малко на тема "Как се пере диван?". Ако смятате сами да перете дивана си имайте предвид, че по-горе изброените съвети и практики не са достатъчни за 100% справяне в дадени ситуации. Ако ползвате текущата сатия за отправна точка преди да изперете дивана си знайте, че ние не носим отговорност ако прилагате всичко или само част от изброените материали на тази страница или в сайта mebele.bg.

Експресно пране на дивани за град София

Експресно пране на мека мебел в София от Мебеле ЕООД
Ако нямате вяра в собствените си умения, нямате време или пък просто не ви се занимава! Ние от фирма Мебеле ЕООД извършваме експресни поръчки за пране на дивани в София. Може да ни се обадите дори да нямате нужда от спешно почистване или пране. Когато гостите разлеят вино по кремаво-светлия ви диван (не Ви го пожелаваме просто имаме опит), няма да имате време да търсите по сайтовете, запишете си телефона още сега: 0877 737 838.

Какви са критериите, как се осъществява експресно пране на дивани и каква е цената на услугата? Вижте всичко за услугата "Експресно пране на дивани в София" от тук: https://mebele.bg/блог/експресно-пране-на-дивани-в-софия.

Пране на дивани с отстъпка за бъдещи родители

От промоции не се забогатява, не го правим и от гледна точка на зарибяване, ние поддържаме кауза! Пране на диваните преди раждане, отстъпки за БГ мами от фирма за почистване Мебеле ЕООД!

Фирма за почистване Мебеле ЕООД стартира своя да го наречем кауза, с различни отстъпки от базовите цени за пране на дивани и други меки мебели. Важно е да подчертаем, че става въпрос за бъдещите БГ мами, т.е. такива на които им предстои да родят. Ако сте бъдещи родители и желаете да се възползвате от нашата промоция за пране на мека мебел, посетете тази страница за повече информация: https://mebele.bg/блог/пране-на-диваните-преди-раждане-за-бг-мами.

Как да поръчате пране на диван от Мебеле ЕООД?

Ако имате въпроси свързани с прането на мека мебел, фирма Мебеле ЕООД е на разположение всеки ден от понеделник до неделя. Вижте обичайното ни работно време тук и празничното тук.

Дата11.11.2019 Час21:37 Етикетипране, дивани, дамаски, мека мебел, професионално почистване, обезпрашаване, препарати, изплакване АвторМебеле ЕООДcall