📌 ЗА ПО-ДОБРО ПОТРЕБИТЕЛСКО ИЗЖИВЯВАНЕ, МЕБЕЛЕ ЕООД ИЗВЪРШВА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНИ ОТ ВСЯКАКВИ БИСКВИТКИ И НАПИТКИ, ВМЕСТО ДА ГИ ПОСТАВЯ НА ВАШИТЕ КОМПЮТРИ И ТАБЛЕТКИ (БИСКВИТКИТЕ 🍪). ПРИЯТНО СЪРФИРАНЕ!

Мебеле ЕООД » Блог »

Какво да правим със старото обзавеждане и уреди на дома?

Ясно е, че във всеки обитаван дом има някакви мебели, уреди, обзавеждане и консумативи. В някакъв момент е настъпило време за ремонт, дали освежаващ или основен няма значение. Реши ли сте да модернизирате обстановката и логично възниква въпроса, какво да правите с част от старите мебели и уреди?

Ще си позволим да ви дадем някои насоки, кратки съвети, а в определени случаи даже можем и да ви бъдем полезни с някоя от услугите които извършва нашата фирма.

Ще сменяте матраците и холната гарнитура

Изпиране на еднолицев матрак от изкуствена дамаска
Изпирането на матрака се прави когато той е още нов и годен за ползване, освен, че спестява пари за нов матрак, редовното почистване на матрака е основна бариера за появата на алергии

Ако дивана и табуретките в хола вече не хармонизират на новите цветове по стените, да сменете ги, но не бързайте да изхвърляте старата гарнитура. Продайте я, винаги има хора които биха си купили стар диван за вилата, съветваме ви да го изперете за по-добър търговски вид, съответно по-бърза продажба.

Ако матрака е на по-малко от 3 години, но не е издънен, обезпрашете го и го изперете. Матраците се ползват до 7-8 години при правилна поддръжка и почистване без никакви проблеми. Ако все пак сте решили да го смените, попитайте местната община, кога минава камиончето за събиране на едри отпадъци и го свалете за извозване. Идеята да го свалите в деня за събиране е за да не се напои като гъба при дъждовно време, това ще затрудни събирачите на едри отпадъци и има риск да не го вземат.

Ремонта на дома обхваща и кухнята, ще сменяте и уредите

Извозваме стари уреди до сметище в София
От Фирма Мебеле може да наемете и само транспортни услуги за извозване на старите уреди

Отново сме на мнение, че преди да изхърлите старите уреди, трябва да се помисли в посока продажба, естествено за тези които наистина са годни за ползване. Ако никой не желае да купи старитя хладилник, печката и микровълновата фурна има няколко варианта:

  • #1 Издайте старите уреди за скрап - сега тук ще се наложи малко да похамалувате, предвид, че сте се захванали с ремонт на дома, не смятаме за удачно да губите ценно време за няколко лева
  • #2 Предайте старите уреди на фирма за рециклиране - при този вариант, не е нужно да хамалувате, фирмите ще изнесат старите уреди от дома и по всякак вероятност ще ви дадат ваучер за пазаруване.
  • #3 Извикайте си хора от "кърти чисти извозва" гилдията - това е може би възможно най-лошият вариант, няма да навлизаме в подробности.
  • #4 Обадете се на фирма Мебеле - ние също извозваме стари мебели и уреди до депо в София (Враждебна), при нас може да наемете само транспортните услуги.

Дата04.06.2019 Час11:16 Етикети уреди, мебели, холова гарнитура, дом, извозване, обзавеждане, матраци, дивани АвторМебеле ЕООД



call