!!!ВАЖНО!!! УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ И ПОСЕТИТЕЛИ НА САЙТА, ОТ 01.01.2022Г. ФИРМА МЕБЕЛЕ ЕООД ПРИЕМА И ИЗВЪРШВА ПОРЪЧКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ПРАНЕ, С НОВО УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОН - ПЕТ ОТ 08:00Ч. ДО 20:00Ч. И СЪБОТА - НЕДЕЛЯ ОТ 09:00Ч. ДО 18:00Ч. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЧИВНИТЕ И НЕРАБОТНИ ДНИ, ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЯВАНА НА ТАЗИ СТРАНИЦА.

Мебеле ЕООД » Блог »

Да изперем мебелите с машина под наем или да извикаме фирма за почистване?

Меката мебел е тази част от обзавеждането на дома която ползваме почти постоянно, минава време и забелязваме, че цветовете вече са някак по-овехтели. Отдавна е настъпил е момента за почистване!

От тук насетне следва да изберем по какъв начин ще почистим мебелите, ще разгледаме няколко варианта и ще отчетем плюсовете и минусите на всеки един.

Ще почистя дамаската на гарнитурата с каквото разполагам вкъщи

Това е може би най-често срещаната хрумка на хората когато изцапат дивана си, да почистиш дамаска на мека мебел в домашни условия с подръчни материалие доста трудоемка задача, освен всичко крие известни рискове.

Ето няколко съвета от фирма Мебеле ЕООД, ако все пак сте се решили на почистване на мека мебел в домашни условия.

1. Намерете инструкциите за почистване от производителя на вашата мека мебел, прочетете ги внимателно и най-вече обърнете внимание на забранените средства и методи за почистване.
2. Без значение дали дивана е с кожена облицовка или с дамаска от плат, винаги тествайте препаратите на скрито място от повърхността му.
Никога не нанасяйте препарат за почистване на дамаски директно върху тапицерията, напръскайте с препарат микрофибърна кърпа ако ще почиствате кожен диван, или използвайте специална машина за нанасяне на препарат за диваните с дамаска от плат.
3. Винаги правете първоначално обезпрашаване на меката мебел с подходяща за целта прахосмукачка.
4. След почистване, оставете мебелите да изсъхнат от само себе си, никога не ги сушете насила със сешоари, духалки, печки и т.н., така не рискувате появата на петна и изгаряне на тъканите по гарнитурата.

Ще си взема машина под наем и сам ще изпера дивана

Взимането на машини за почистване под наем с които да изперете мебелите е вариант който също крие рискове. Нека разгледаме плюсовете и минусите при наемането на техника за почистване под наем:

  • + за вас е това, че не си купувате машината за пране на дамаски, а само я наемате. Вие не се занимавате с почистване, това няма да ви изкарва пари и по-правилното е да наемате периодично пред това да купите машини.
  • + за вас е това, че няма чужди хора да влизат в дома ви. Разбираме, че има хора които не желаят чуждо присъствие в дома си.
  • - трябва да платите огромен депозит за машината която наемате, а същата е наемана от още стотици хора и не е ясно колко е пазена и обслужвана. Точно за това оставяте няколкостотин лева депозит!
  • - трябва да си купите препарат за почистване на дамаски, обикновено тези неща се продават в големи количества, във вашият случай това е минус.
  • - предполага се, че никога не сте почиствали мека мебел с професионална техника и препарати, нямате необходимите умения, което може да доведе до обратен ефект.
  • - губите време в логистични приключения по задръствания докато вземете и след това върнете машините под наем.

Икономическата равносметка след всичко е приблизително следната:

  • 400.00 лева депозит за стара машина, преживяла поне 7000 цикъла на почистване (ще ви върнат тези 400.00 лева, ако върнете машината здрава)
  • 35.00 лева за препарат за почистване на дамаски
  • 20.00 лева във време и гориво за взимане и връщане на машините
  • Общо 55.00 лева за да си изперете дивана? Ако не изперете холовата гарнитура и висчки матраци вкъщи, то просто не си заслужава цялата хамалогия и наемане на машини под наем. Няма фирма за почистване в София и въобще в страната която да не Ви изпере дивана за 55.00 лева.

Наемане на фирма за почистване на мека мебел

С наемането на фирма за почистване на мека мебел ще спестите много главоболия и евентоално лоши крайни резултати, спрямо това да си почиствате мебелите с машина под наем. Фирмите за професионално почистване разполагат с цялото необходимо оборудване, богат набор от препарати и консумативи и натрупан опит. По никакъв начин няма как да се сравнява почистването на мека мебел в домашни условия спрямо изпраните мебели от фирма. Към който и от трите варианта да се решите, след приложеното почистване, мебелите ще станат или като от магазина или не!

Дата04.11.2019 Час08:04 Етикетимебели, пране, дивани, мека мебел, фирма, почистване, машини, под наем, препарати, дамаска АвторМебеле ЕООДcall